Az Ön bevásárlókosara

0 Termék összérték: 0 Ft
Megrendelés

szinergialogo

leader

El sem tudja képzelni mennyi szépség rejlik egy egyszerű kavicsban. Tóthné Herner Rita pedig még tovább is tudja fokozni azt, amit a természet megalkotott. Minden kődarab üzen a számára valamit, így lesz egyikből egy gyönyörű gyöngybonsai talapzata, másikból házikó, pici cinke, vagy öregapó. Ritánti alkotásai ugyanis nem egyszerűen szépek, kedves mesékben tanítanak a természetre, elfelejtett dolgokra és arra ami fontos az életben.

Tóthné Herner Rita férjétől kapott egy olyan kavicsot ajándékba, amiből úgy érezte alkotnia kell valamit. A meséket is mindig szerette. Óvónőként és édesanyaként is pontosan tudja milyen fontos szerepe van a mesének és a mesélésnek is egy kisgyerek életében és a szülő-gyerek kapcsolatban is. Nem kellett túl sokat gondolkozni azon, hogy a meséket a kavicsokkal házasítsa: így születtek meg az első kavicsmesék. Azóta, Ritánti csodás világában nemcsak a gyerekek találnak okosan szórakoztató meséket, de a felnőttek is feltöltődhetnek és újra gyereknek érezhetik magukat a kedves történetektől. Ráadásul ezeket a meséket nemcsak meghallgatni lehet, hanem órákig játszani is velük, miközben a kisgyerekek sok mindent megtanulhatnak a madarakról, virágokról, a családról és  a szeretetről.
„Kézműves pályafutásom barátaimnak, ismerőseimnek szánt ajándékok készítésével indult – mesélte Tóthén Herner Rita. - Nagyon szeretem a kavicsokat, szívesen festem rájuk szeretett madaraimat, pillangóimat. Mivel meséket, verseket is írok. A meseírás és a kavicsfestés ötvözésével születtek meg a kavicsmesék. Mesélés közben a kavicsszereplőkkel eljátszható a történet, interaktív játék, a gyermek is részt vesz benne, ő is eljátszhatja, kirakosgathatja a mese történetét. Több kavicsmeséből új meséket lehet kitalálni, a meglévő összes kavics segítségével. A mesék mind egyediek, mivel a kavicsoknak is más-más formájuk van, a mesealakok is csak hasonlóak, de teljesen egyforma közöttük nincs, mivel mindegyik kézzel készült egyedi festés."
Az okos szórakozáshoz kiváló kavicsmesék mellett Ritánti csak a szépség kedvéért is szívesen alkot. Kavicsból levélnehezékeket, dísztárgyakat csinál és egyre többen szeretik egyedi, ugyancsak kézzel festett ékszereit is. Ha pedig valami nagyon különlegesre vágyik, válasszon a gyöngyből készült fák közül, amiket gyöngy bonsainak nevez és minden kicsike fa pontos mása a valódi nagyoknak.
Ha többet akar róla tudni, a www.ritanti.hu oldalon mindent megtalál Ritánti csodáiról.

ritanti