Az Ön bevásárlókosara

0 Termék összérték: 0 Ft
Megrendelés

szinergialogo

leader

Édes húsvét
Karácsonyra beigli és zserbó. De húsvétra mi? Maczkó Zsanett receptjei az ünnepre is jók, de az egész tavaszt megédesítik. Bárki nekiláthat, sikert arat ezekkel a sütikkel!

Hozzávalók:
Tészta: 6 tojás, 12 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 narancs, 1 kk. fahéj, 10 ek. liszt, 1 cs. sütőpor, só, 15 dkg dió (durvára vágva/törve), 30 dkg reszelt sárgarépa
Krém: 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2,5 dl tejszín, 1 ek. vanília aroma, baracklekvár
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébe teszünk egy csipet sót és kemény habbá verjük. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, beletesszük a fahéjat, a narancs levét és lereszelt héját. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojáshabbal felváltva a sárga masszához adjuk. Végül beletesszük a reszelt répát és a diót. 26 cm-es tortaformában kb. 10 percig sütjük 180 C-on , majd 150 C-ra mérsékelt sütőben további 60-70 percig.


A krémhez a mascarponét a porcukorral, vaníliás cukorral, vanília aromával elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
A kihűlt tésztát 3 részre vágjuk, majd minden lapot baracklekvárral megkenünk, erre jön a krém. A maradék krémmel bevonjuk a tortát is. Ízlés szerint díszíthetjük.