Az Ön bevásárlókosara

0 Termék összérték: 0 Ft
Megrendelés

szinergialogo

leader

Sonkás bukta
Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
Tészta: 2,5 dkg élesztő, 1 kk. cukor, 50 dkg liszt, 1 csapott ek. só, 2 tojás+1 tojássárgája, 8 dkg lágy margarin, olaj a kenéshez.
Töltelék: 1 ek olaj, 1 közepes fej hagyma, 1 kemény tojás, 1 kisebb, piros húsú paprika, 1 kis csokor petrezselyem, 25 dkg főtt, kissé zsíros sonka (maradék), 1 púpozott ek. ecetes torma, 1 tojássárgája, 1 ek tejföl, só, bors.
A tésztához kevés cukros langyos tejben/vízben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, 2 tojást, 1-1,2 dl langyos vizet, végül a zsiradékot és hólyagosra dagasztjuk, majd kétszeresére kelesztjük.
A töltelékhez megfonnyasztjuk az olajban a felaprított hagymát. Hozzáadjuk az apróra felkockázott kemény tojást és a paprika felét, a finomra vágott petrezselymet, a megdarált sonkát, a tormát, a tojássárgáját, a tejfölt, ízlés szerint sót, borsot.
A tésztát kb. 40x40 cm-es lapra nyújtjuk, 8x8-as négyzetekre vágjuk. Közepükre halmozzuk a tölteléket, szegélyüket lekenjük hideg vízzel és gombócokat formázunk belőle. Kiolajozott, mély sütőformába tesszük, oldalukat lekenjük olajjal, még fél órát kelesztjük. Tetejüket 1 ek olajjal elkevert tojássárgájával kenjük meg. 200 fokon 45-50 percig sütjük. Paprikakockákkal, petrezselyemmel díszítjük.