Az Ön bevásárlókosara

0 Termék összérték: 0 Ft
Megrendelés

szinergialogo

leader

Baküldte: Andreas Ebner – borász, Ebner Pince, Mozsgó

ebnerleves
A Mozsgói szőlőhegy a Pécsi Történelmi Borvidék egyik legeldugottabb zuga. Borkóstoláshoz olyan ételt szoktunk készíteni, ami jót tesz a gyomornak. Gersli levesünk kizárólag helyben megtermelt alapanyagokból áll. Legtöbbször feleségemmel közösen készülünk. Nem csak a főzés szeretete, hanem az együtt töltött idő öröme is érezhető egy tányér levesben.
Mozsgói gersli leves
Elkészítés: 120 perc
Hozzávalók:
40 dkg gersli mag (árpa egészben)
1 db hátsó csülök
4 db sárgarépa
2 fej hagyma
1 csokor friss petrezselyem
fél zeller
bors, ízlés szerint
só, ízlés szerint
boróka bogyó, ízlés szerint
A csülköt főzzük legalább egy órán át, majd szedjük ki a főzővízből. A húst leválasztjuk a csontról, majd felaprítjuk, lehetőleg kockákra vágjuk.
A zöldségeket szintén felkockázzuk.
A zöldség kockát, a gerslit és a fűszereket a petrezselyem kivételével a feldarabolt húshoz adjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a hozzávalókat. Addig főzzük, míg a gersli megpuhul.
5 perccel a tálalás előtt hozzáadjuk a felaprított petrezselyem felét. Ezt belefőzzük.
Tálaláskor a maradék aprított friss petrezselyemmel díszítjük.

Meg lehet kóstolni: az Ebner Pincében.