Az Ön bevásárlókosara

0 Termék összérték: 0 Ft
Megrendelés

szinergialogo

leader

Boczné Lakatos Vanda a gyümölcsök között van leginkább otthon: szörpjei és lekvárjai, mind kiváló és kifogástalan kézműves termékek. Ezúttal viszont nagymamájának a konyhájából idéz fel egy máig szeretett, igazi házi klasszikust, a mákos béles receptjét.

 A receptet még nagymamámtól kaptam, aki minden hétvégén finomabbnál finomabb süteményekkel várt minket, unokákat. „Szia Mama! Van süti?"- és már rohantunk is a hideg szobába...
Diós/mákos béles

diosbeles
Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj/margarin, 2 tojássárgája, fél dl tej v. tejföl, 1 cs. sütőpor, 5 dkg porcukor, só.
Töltelék: 5 dkg vaj, 17 dkg porcukor, 2 dl tej, 17 dkg őrölt dió, vagy mák, 14 dkg liszt, fél cs. sütőpor, 2 tojás kemény habja.
A tésztát összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk, zsírozott-lisztezett tepsibe fektetjük.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a darált diót/mákot, a liszttel elkevert sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a két tojás habját.
A tölteléket beleöntjük a tepsibe, majd ráterítjük a másik kinyújtott tésztalapot. Tetejét villával megszurkáljuk, majd lassú tűznél sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.